Is Omega 3-6-9 beter dan alleen Omega 3

Omega 3-6-9 capsules zijn bijna altijd slechter dan capsules met alleen omega 3 vetzuren. De reden hiervoor is ten eerste dat wij met  de voeding al een overdaad aan omega 6 vetzuren binnenkrijgen. Als gevolg daarvan heerst er een onbalans in ons lichaam en die onbalans kan gecorrigeerd worden door het gebruik van omega 3 vetzuren. 

Ten tweede zijn omega 3-6-9 capsules minderwaardig omdat zij het omega 6 vetzuur linolzuur bevatten. Dit leidt niet tot een verbetering  van de situatie omdat we juist een overschot aan linolzuur dagelijks binnenkrijgen. We moeten dus helemaal geen linolzuur extra willen.  Wanneer de omega 3-6-9 capsule echter een ander omega 6 vetzuur bevat, namelijk gamma-linoleenzuur, dan is het product beter dan een omega 3 supplement. Dit is helaas bijna nooit het geval. Dit is onder andere makkelijk te zien aan de prijs. Een goedkoop omega 3-6-9 product bevat nooit gamma-linoleenzuur of een zeer kleine hoeveelheid. Wanneer het product wél gamma-linoleenzuur bevat dan zal dit product een stuk duurder zijn. Kijkt u dus altijd op de ingrediëntendeclaratie of het 3-6-9 product een hoge dosis gamma-linoleenzuur bevat. 

Is dit niet zo en bevat het het omega 6 vetzuur linolzuur, kies dan voor uw gezondheid en ga voor alleen omega 3.


Kan ik visolie ook aan mijn dieren geven?

Net als voor mensen geldt dat ook huisdieren vaak slechte voeding krijgen. Dit gebeurt niet bewust, maar is het gevolg van de goed werkende marketing van de vele bekende diervoedingsfabrikanten. Ze bevatten plantaardige en dierlijke ingrediënten die niet voor menselijke consumptie geschikt zijn. Zij zijn dus ook niet geschikt voor dierlijke consumptie, maar helaas is het toegelaten. 

Dit supermarkt- en dierwinkelvoer bevat vaak, maar niet altijd, een verkeerde verhouding aan omega vetzuren. Ook hier geldt dat de concentratie omega 6 vetzuren hoger is dan de omega 3 vetzuren. Aangezien vis net zo gezond voor honden en katten is als voor mensen heeft uw hond of kat veel baat bij af en toe een beetje visolie. De dosis kan makkelijk berekend worden aan de hand van het gewicht. Een hond van 30 kilo kunt u om de dag een visoliecapsule geven, eentje van 15 kilo eens in de vier dagen.

© Degomeat BV - BE0461340116 - Webdesign & onderhoud: Dogsite.be